Rakastetaan joka murua!

Biojätteen lajittelu on helppoa ja hyödyllistä, silti tällä hetkellä peräti noin kolmannes tavallisen roskapussin sisällöstä on biojätettä!
Kun sinä lajittelet biojätteen biojäteastiaan, kerätään se ja toimitetaan käsittelylaitokseen. Biojätteestä tehdään maanparannusainetta sekä biokaasua, jolla voidaan tuottaa sähköä ja lämpöä. Näin voidaan korvata mm. fossiilisia polttoaineita energian tuotannossa. 

Biojätteen lajittelusta teet entistäkin helpompaa, hauskempaa ja siistimpää, kun muistat nämä vinkit:

  • KÄYTÄ BIOJÄTTEELLE TARKOITETTUA BIOHAJOAVAA PUSSIA (älä sanomalehdestä tehtyä käärettä) >> kaupan biohedelmäpussit ja biokauppakassit soveltuvat hyvin, biojätepusseja on saatavilla myös rullissa
  • SULJE PUSSI HUOLELLA
  • VIE PUSSI BIOJÄTELUUKKUUN ENNEN KUIN SE ON LIIAN TÄYNNÄ TAI PAINAVA
  • HUOLEHDI, ETTÄ PUSSISSA EI OLE LIIAN MÄRKÄÄ BIOJÄTETTÄ >> mitä kuivempaa se on, sen parempi järjestelmän toimivuuden kannalta
  • LAITA BIOJÄTTEESEEN MYÖS TALOUSPAPERIT, NENÄLIINAT JA LAUTASLIINAT >> niihin saa hyvin imeytettyä märän biojätteen

Jos vettynyt biopussi on liian iso putkeen, se voi repeytyä, jolloin jätteet sotkevat putken pinnat ja edustan. Tämä taas saattaa aiheuttaa ylimääräisiä siivouskuluja, haju- ja tuhoeläinhaittoja ja vähintäänkin se on epähygieenistä ja epämiellyttävää.

Lisää vinkkejä biojätteen lajitteluun, lajittelun hyötyjä, biojäte-treeniohjelma tubettajien johdolla ja paljon muuta löydät www.biojate.info.

Rakastetaan joka murua!