ILMAT PIHALLE! Tietoisku pahvilaatikoiden litistämisestä

Eniten tilaa lajitteluhuoneen pahvinkeräysastiasta vievät isot aaltopahvilaatikot, kuten verkkokaupan ja huonekalujen pakkaukset sekä elintarviketoimitusten laatikot.

Muistathan litistää ne aina, kiitos.

 

 

 

 

 

 

 

Puolet vähemmän tyhjennyksiä, kustannuksia ja päästöjä

 

*Keräysastioiden tyhjennyspaino on keskimäärin 15 kg, kun potentiaali kaikki pakkaukset litistämällä voisi olla jopa kaksinkertainen. Tämä tarkoittaisi puolet vähemmän tyhjennyksiä, kustannuksia ja päästöjä.

 

Jos tyhjennyspaino kasvaa 20 %

Lisäämällä pakkausten litistämistä ja kasvattamalla tyhjennyspainoa esimerkiksi vain 20 %:lla saadaan keräysastiaan mahtumaan litistettynä 20 tyypillistä aaltopahvilaatikkoa enemmän tyhjennyskertaa kohden.

 

Lisää litistämistä 20 %

Lisäämällä litistämistä siten, että tyhjennyspaino kasvaa 20%, vähenee tyhjennyskertojen määrä 66 kerrasta 52 kertaan. Tämä tarkoittaa kiinteistöillä  yli 600 000 kg vähemmän CO₂-päästöjä vastaten 4,3 miljoonaa kilometriä autoilua.